KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçlı deride ortalama, 100000 – 120000 arasında kıl kökü vardır. Saçlar ortalama 2-5 yıl arasında uzayıp güçlenirler. Saçlı deride bir hastalık yok ise, saç tellerinin yaklaşık % 90 ı, aynı anda milimetrenin üçte biri kadar uzar. Bir süre sonra ise saçlarda uzama durur. Bu devrede, saçlar dökülme devresine, kısa bir süre sonra da dinlenme devresine girer. 2-4 aylık bu dinlenme döneminden sonra saçlarda dökülme olur. Bu dökülme, tüm saçımızın % 10′ udur sadece. Saç tellerinin her biri, ayrı devrelerde yaşamlarını devam ettirdikleri için, başımızda her zaman saç vardır.
Saçlarımızın uzama yeteneği genetiktir. Hızlı kilo verdiren besin diyetleri, vücutta bazı eksiklikleri gündeme getirir. Çinko,biotin,C vitamini, folik asit, B12 vitamini, demir değerinde oynamalar, saçların dökülmesine yol açabilir.
Hamilelik, yüksek ateş, radyasyon, kemoterapi, bazı ilaçlar, tiroit bozuklukları, menapoz saçların en sık dökülme nedenlerindendir.
MENAPOZ
Özellikle 50′ li yaşlardan sonra saçlardaki incelme ve saçların gücünü kaybetmeye başlaması oldukça belirgin olarak görülür.
HAMİLELİK
Gebelik sonrası dökülen saçlar genellikle, 5-8 ay sonrasında yerine gelmektedir.
HORMONAL NEDENLER
Tiroit bezi hastalıkları, menapoz, gebelik sonrası dönem saçların dökülmesindeki hormonal zeminlerdir.
STRES
Ruhsal ve fiziksel stresler sonrasında, birkaç ay geçmeden saç dökülmesi tablosu ortaya çıkabilmektedir.
BESLENME
Tırnaklar gibi, cildimizin bir eki olan saçlarımızın, beslenme ile ilişkisi apaçık ortadadır. Şok diyetler, yeterli dengeli beslenmemek, fast food tüketimi, yüzyılın en önemli sorunları olarak olumsuz etkileriyle saçlarımıza yansımaktadır.
TEDAVİLER
Saç dökülme nedenleri dikkatle araştırıldıktan sonra,kişiye özel,lokal,oral tedaviler ve saç mezoterapisi tedavileri olumlu seçenekler olabilmektedir.