İmplant, diş ekme olarak bilinen tedavi yöntemidir. İyi bir ekipman ve doğru teşhisle başarılı sonuçlar verebilecek olan bu yöntem hastalar için ömür boyu kullanabileceği sağlıklı dişleri vermektedir. Kaybolan dişlerinizin yerine diş estetiğini yapmak ve çiğneme sorunu gidermek için çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Kullanılan malzemeler sağlık açısından risk oluşturmaz. Alerji yapmayan kaliteli ürünler kullanmak bu uygulama da esas alınan kuraldır. Yoksa sonuçları kötü olacaktır. Diş implant nasıl yapılır? Sorusuna vidalar kullanılarak yapılır diyebiliriz. Çene kemiği içine yerleşebilecek kalınlıkta olan bu vidalar son derece steril olmak zorundadır. Çünkü dişlerinizin köklerinin temizlendiği yerlere bu vidalar kök olarak yerleştirilecektir. Uygulanacak bölge öncelikle belirlenerek bu implant yapılan vidalara uygunluğu anlaşılır. Diğer dişler temizlenerek varsa çürükleri onarılır. Ağız yapısı hijyenik ve dişler tamamen sağlıklı olmalıdır. İmplant takılmadan önce yapılan hazırlıklar sonucunda başlanacak olan tedavi için acele edilmelidir. Ağız bakteriler için hemen çoğalmaya uygun olan bir yapı olduğundan hijyenik ortamı kaçırmadan işlem başlamalıdır.
İmplant Tedavisi Sonrası Neler Oluyor?
implant-tedavi-implant-implant-nasil-yapilirHasta tercihine göre genel ya da lokal anestezi ile başlayan tedavi süreci uzun sürecektir. Olmayan diş yerlerine vidalar yerleştirilerek damağınızın vidalarla uyumu beklenir. Bu zamanda hasta ve doktor sürekli iletişim halinde olmalıdır. Gerekli diş yuvalarına yerleştirilen vidalar bazen damağınızla uyum sağlamaz ve damak vidayı geri atar. Bu durumda işlem tekrarlanmalıdır. Kökleri oluşturulan dişler ölçüleri tam tasarlanarak vidaların üzerine yerleştirilir. Acılı ve kanlı olacak olan bu işlemlerde hasta çok sakin ve sabırlı olmalıdır. Alt ve üst çenenin farklı sürelerde vidalarda uyumu sağlanır. Çene kemiğine kaynayan vidalar üzerine yapılan dişler ancak üç dört ay süren bir zamanda belli olur. Gereken izlenimler sonrasında asıl kullanacağınız dişleriniz vidalar üzerine yerleştirilebilir.
Üç ila altı ay sürecek olan implant tedavi süresince dişlerini son derce iyi bakarak temizlemesi gereken hastalar ağızlarının mikrop kapmaması için doktorunun vereceği tavsiyeleri mutlaka yerine getirmelidir. Bu süreçte implantlar çene kemiğine uyum sağlayana kadar yediklerine ve içtiklerine dikkat etmelidirler. Süreci sağlıkla atlatan kişiler artık ömürlerinin sonuna kadar yaptırdıkları dişlerinden asla şikâyetçi olmayacaklardır.