Gebelik Tedavisinde Aşılama Yapımı

gebelik tedavisi, gebelik tedavisinde aşılama, aşılama ile gebelik tedavisi

Aşılama gebelik şansını artırmak için kullanılan basit bir tedavi yöntemidir. Yumurtalıkları ilaçla uyarılmış kadının yumurtlama zamanını daha iyi programlamak için halk arasında çatlatma iğnesi denilen (HCG iğnesi) ilaç kullanılarak ilaçtan sonraki 24-40 saat aralığında, bir kere, spermlerin özel yıkama ve hazırlama işlemlerinden geçirilerek rahim boşluğuna yaklaşık 0.5 ml özel kültür sıvısı ile verilmesi işlemidir.gebelik tedavisi, gebelik tedavisinde aşılama, aşılama ile gebelik tedavisi

Gebelikte olması gereken sperm sayısı çok önemlidir. Bu yüzden tüp bebek için sperm sayımı sağlanır.

En az beş milyon hareketli spermin elde edilmesi şansı artırabilecek sayıların elde edilmesi demektir. Bir milyondan az sperm var ise hemen harakete geçilmeli ve tüp bebek işlemine başlanmalıdır.

Aşılama yapılacak çiftlerde olması gereken koşullar şunlardır.

-Kadında yumuralıkların yumurtalık uyarıcılara yeterli cevap vermesi,

-kadının en az bir tüpünün yani yumurtalık kanalının açık olması,

-En az beş milyon hareketli spermin elde edilebiliyor olması gereklidir.

Kimlere aşılama önerebiliriz?

-Evlilik süresi kısa, gebeliğe engel olacak açıklanabilen bir sorunu olmayan çiftlere,

-Erkekte sertleşme veya boşalma sorunu olması durumunda,

-Kadının normal birleşme yapamaması yani vajinismus durumlarında,

Aşılamaya hazırlık

-Kadının yumurtalıklarının gebelik şansını artırmak amacı ve zamanlamayı sağlamak için ilaçlarla uyarılması ve hazırlanması gerekir..Bu ilaçların başında klomifen sitrat ve gonadotropin denilen ilaçlar vardır. Gonadotropin enjeksiyonları ile başarı oranı daha yüksek olup ay başına %15 civarında gebelik şansı vardır.

Gonadotropin kullanılması durumunda çoğul gebelik olasılığına özellikle dikkat etmek gerekir. İkiden fazla olgun yumurta gelişmiş ise uygulamayı iptal etmek gerekir. Daha fazla yumurtalık gerekmesi durumunda tüp bebek işlemine başlanabilir veya aile ile görüşülme sağlanması gereklidir. Tüp bebek uygulamasında elde edilen fazla yumurtalar döllendikten sonra dondurulur ve bir embryo transfer edilir. Aşılama sonrası kadın yarım saat kadar dinlendirildikten sonra günlük ev ve iş yaşantısına döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir