Diş lekeleri neden oluşur

Diş lekeleri neden oluşur
Diş lekelerine, kötü ağız hijyeni, sigara kullanımı yada tükettiğimiz besinler kadar dişin yapısını içten etkileyen yaşlanma, uzun süreli antibiyotik kullanımı da neden olur.

Günlük ağız bakımına özen göstermek diş lekelerini daha oluşmadan engellemeye neden olur. Bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız gargarası, fırça ve diş ipi, günlük etkin bir ağız temizliği sağlar ve diş lekesi oluşumunu engeller.

İşte diş lekelerinin nedenleri;

· Kötü ağız hijyeni – Dişlerin çevresinde bakteriler ve yiyecek artıklarından oluşan yapışkan ve renksiz bir bakteri tabakası olan plaklar,iyi temizlenmediklerinde, dişlere yapışarak , zaman içinde dişlerin sararmasına neden olur.

· Çay,kahve gibi içecekler, köri gibi baharatlar içerdikleri kafein ve doğal renkendiriciler nedeniyle dişlerde leke bırakır.

· Gazlı içecekler içindeki asit nedeniyle, kırmızı şarap ise yoğun renginden ötürü dişlerde lekenmeye neden olur.

· Enerji içecekleri ve hazır gıdalarda bulunan gıda boyaları diş lekelerine sebep olur.

· Bazı antibiyotikler ve demir tabletleri de leke oluşturur.

· Yaşlandıkça incelen diş minesi zaman içinde dişlerde kahve rengi lekelerin oluşmasına sebep olur.

· Sigara içmek dişlerdeki lekenin en temel sebeplerindendir.
Doğal diş beyazlatma
Sitemizi ziyaret eden diş hekimlerinden de bu yazıya katkıda bulunmalarını rica ediyoruz. İşte ziyaretçilerimiz için diş beyazlatma yöntemlerinden bazıları..

Birinci diş beyazlatma yöntemi:
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı limon suyu

Uygulanışı: Bu üçünü iyice birbirine karıştırıp, dişlerinizi bu karışımla fırçalayınız, ilk uygulamanızda sonuç alamayabilirsiniz ancak haftada 1 defa uyguladığınız sürece beyazlamayı farkedebilirsiniz.. Farkı görebilmek için bu karışımı uygulamadan önce dişlerinizin resmini çekiniz, 1 ay sonraki tekrar resmini çektiğinizde dişlerinizdeki beyazlamayı fark edececeksiniz..

Adaçayı ile diş beyazlatma
Adaçayı diş dostudur.

Adaçayı dişleri güçlendirici ve beyazlatıcı özelliktedir. Kuru adaçayı yaprağı toz haline getirilerek dişlerin üzerine bastırılmak suretiyle sürülür. Gözle görülür beyazlık farkedilir.
Karbonat ile diş beyazlatma
Bir çoğumuz sabahları uykuyu üzerimizden atmak için güne kahve ile başlarız. Bu ve bunun gibi faktörler dişlerde lekelere yol açar. Neyse ki karbonat var. Dişlerinizi karbonat kullanarak eski beyazlığına kavuşturabilirsiniz.
•Yarım fincan kadar karbonatı kapaklı küçük bir kabın içerisine boşaltın.
•Yumuşak telli bir diş fırçasını su ile ıslatın.
•Diş fırçasını karbonat koyduğunuz kabın içine batırın. Diş fırçasının fırça kısmı tamamıyla karbonat ile kaplansın.
•Karbonat kabının kapağını kapatın ve bir sonraki fırçalama için saklayın.
•Dişlerinizi karbonat kaplı diş fırçası ile fırçalayın. Dairesel hareketlerle karbonatın tüm dişlerinizi kaplamasını ve lekelere nüfuz etmesini sağlayın.
•Karbonatın en az iki dakika dişlerinize etki etmesine izin verin.
•Ağzınızı suyla iyice çalkalayın.
•İnatçı diş lekeleri için bu adımları haftada bir kere tekrarlayın ve daha beyaz gülümsemelere kavuşun. Karbonat iri granüllere sahip olduğundan diş minelerine zarar verebilir. Bu nedenle haftada bir kereden fazla kullanmamanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir