İmplant üstü protez dişler hangileridir?

implant yapımı, protes diş, implant üstü protez diş

İmplant yapımından 2 ay sonra desteklenmiş protez dişler, implantların hemen yukarısına yapıldıktan ve implantlar ile desteklendirilerek hem sabit bir şekilde duran hem de hareket özelliği ile duran protez tipleridir. implant üstü protez diş kullanmak için hiç dişi bulunmayan ama yeterli kemik olgunluğu ile sağlığına sahip olan hastalarca rahatlıkla kullanılabilirler.implant yapımı, protes diş, implant üstü protez diş

İmplant tedavisinden sonra üstüne her daim sabit dişler uygulanır mı?
Hiç diş olmayan ağızlarda uygulama alanları hareketli düzeydeki protezlerin sabit kalıcılığını ve tutucu niteliğini fazlalaştırmayı hedef alan implant tedavileri rahatlıkla yapılmaktadır. Çene kemiği içerisinde bulunan implantların, hareketli nitelikte bulunan bütün protez ile içinde yer alan ilgili bölmelere konulması ve işlenmesi işe normal durumlarının kalıcılığını fazlalaştıran protez ile birlikte hem yiyecekleri öğütme hem de insanların konuşabilmeleri daha iyi seviyelerde sağlanabilmektedir.

Hiç diş bulunmayan ağzımda, implant sonrası implant üzerinde kalıcı bir proteze ihtiyaç duymam halinde en az kaç tane implant uygulatmam lazımdır. İlgili çenenin genişlik yapısı, yükseklik yapısı, büyüklük ve küçüklük oranına göre değişen sayılar bulunmaktadır. Buna istinaden belirlenecek yollara göre alt çeneye dört ile altı, üst çeneye ise altı ile sekiz arası implant tedavisi işlenmesi bilinmelidir. Hiç diş olmayan bir ağız içerisine hareketli protez tiplerinden uygulanması ve desteklik sağlanması için kaç adet implant yerleştirilmesi lazım olabilir. Bu tür operasyonlar için alt çenede iki ile dört adet üst çenede ise en az dört tane implant yerleştirilmiş olması şarttır. İmplant tarafından desteklendirilmiş hareketli türdeki protezler için ağız ve diş sağlığı odaklı bakımlar ne şekilde yapılmalıdır gibi bir soru duyarsanız, protez türlerinin bakımı oldukça yoğun bir zaman gerektirmektedir. Bu nedenle gün içerisinde mutlaka en az sayı olan iki defa çıkarıldıktan sonra iyice bakımı ve temizlik işlemi yapılmalıdır. Ve kesinlikle gece uyumadan önce çıkartılması gereklidir. Ayrıca implant bölgesi ile birlikte tutturucular özen ile yavaşça fırçalanarak bakımı sık sık yapılmalıdır. Protezlerde yer alan lastik türü maddeler süre içinde gevşeme yapabilir. Bu lastik maddeler kolayca değiştirilerek ilk takıldığı andaki gibi sabitliği ve tutuculuk vazifesi sağlanabilir. İmplant tedavisinin bitiminin ardından uzman doktorunuz ile yılda en az üç kez bir araya gelerek implant ve protezlerinizin kontrollerini sağlamalısınız.

İmplant tarafından desteklendirilmiş köprülerin temizlik işlemleri ne şekilde yapılmalıdır?
Normal dişlerinizin bakım ve temizliği ile aynı olup günde en az iki kez özenle fırçalamanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle diş hekiminizden detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Çünkü bu tür bakımlarda mutlaka özel ipler, arayüzler, özel diş fırçaları ile birlikte özel yöntemler gerekmektedir. Ve mutlaka tedavinizin ardından protez ve implantların kontrolünü doktorunuza bir yıl boyunca en az üç kez giderek sağlamalısınız.

Hiç dişi olmayan hastalarda implant üstü protez diş
Sayı bakımından yeterli oranda implant uygulanabildiği takdirde, yapıştırma usulü ile yapılan sabit bir köprü işlemine tabi tutularak porselen maddeli köprüler işlenebilir. Ama bazı durumlarda ise tam damak türü protezlere sahip kişilerde uygun kemik oranlarının yeterli düzeyde olmadığı gibi durumlar altında veya düşük bütçeli bir implant arayışı içerisinde bulunulduğu koşullarda simetrik düzeyde iki ile dört arasında implantların uygulanarak kişinin sahip olduğu portatif nitelikteki protezin tutuculuk gücünü fazlalaştırmak adına implanttan destekliğini alan çıtçıtlı protez olarak tabir edilen protez türü de uygulanabilmektedir. Mümkün koşullardaki her kişiye ağzından çıkarmasına ihtiyaç duyulmadan sabit protez tipleri uzman hekimlerce tercih edilenler arasında birinci sırada gelir. Daha düşük bütçeli harcama yapabilecek hastalar ise çıtçıtlı protezleri kullanabilirler. Diğer adı ile hassas bağlantılı protezler olarak isimlendirilmektedirler.

İlk yorumu yapın.

Yorumla

Your email address will not be published.


*