Çocuk Kalp Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

çocuk kalp ameliyatı, çocuk kalp ameliyatı sonrası, çocuk kalp ameliyatı yapımı

Düzenli kontroller yapılmalıdır

Düzenli kontroller, çocuğunuzun bakımı için son derece önemlidir. Doğuştan kalp hastalığı teşhisi ve kalp ameliyatı sonrası takip randevuları günler, haftalar ve aylar olarak planlanmaktadır. Gelecekte, bu tür ziyaretlerin sıklığı giderek azalmaktadır.

Çocuğunuzun problemine bağlı olarak düzenli kontroller ve izlemeler gerekebilir.çocuk kalp ameliyatı, çocuk kalp ameliyatı sonrası, çocuk kalp ameliyatı yapımı

Bu incelemeler:

Kan testleri

Elektrokardiyografi (EKG)

Ekokardiyografi

Göğüste film

24 saatlik EKG izlemeli Holter çalışması

Egzersiz testi

Anjiyografi (kalp kateterizasyonu)

Bakteriyel endokardit önlenmelidir

Bakteriyel endokardit (EB), kan dolaşımına giren bakterilerin kalbin, kalp kapakçıklarının veya kan damarlarının içine yerleşerek enfeksiyona neden olmasıdır. EB hastalığı nadirdir. Bununla birlikte, doğuştan kalp hastalığı olan çocuklar bu durumu geliştirme riski daha yüksektir. Bu nedenle önleme (önleme) büyük önem taşımaktadır.

Bakterilerin kan dolaşımına girmesine neden olan ameliyat veya diş işlemlerinden önce çocuğunuz antibiyotiklerle korunmalıdır. Doğuştan kalp kusuru nedeniyle ameliyat olmamış hemen hemen tüm çocukların EB’yi önlemek için antibiyotik kullanması gerekir.

Kalp ameliyatı geçiren bazı çocukların EB’ye karşı korunmak için antibiyotik kullanması gerekebilir. EB’yi önlemek için, bir çocuğun ameliyattan veya diş ameliyatından 1 veya 2 saat önce antibiyotik alması gerekir. Amerikan Kalp Derneği (AHA) aşağıdaki girişimlerden biridir.

ilk olarak, gerekirse antibiyotik profilaksisini reçete eder:

Bademcik ve geniz eti üzerindeki operasyonlar

Diş etlerinden veya ağızdan kanamaya neden olabilen diş müdahaleleri.

Gastrointestinal, üreme ve idrar yolu ile ilgili bazı ameliyatlar ve müdahaleler

Pediatrik kardiyoloğunuz size EB’ye karşı koruma hakkında daha fazla bilgi ve kullanılan antibiyotik tedavisini gösteren bir endokardit profilaksi tablosu sağlayacaktır. Bu kartı diş hekiminize, çocuk doktorunuza, aile doktorunuza ve gerekirse diğer doktorlara gösterin.

İlacın dozu çocuğunuzun kilosuna, kalp rahatsızlığına ve planlanan müdahaleye göre değişeceği için, başka doktorlara göstermeniz ve gerekirse uygun antibiyotikleri uygun dozlarda reçete etmeniz çok önemlidir.

Spora gönderilmeli

Doğuştan kalp kusurları olan çoğu çocuk, tatmin edici bir fiziksel yaşam sürdürebilir. Bu çocukların günlük aktivitelerine herhangi bir kısıtlama getirilmesine gerek yoktur. Bununla birlikte, ebeveynler çocuklarının fiziksel aktivitesine gereksiz kısıtlamalar getirebilirler. Bu, çocuğunuzun fiziksel durumunda ve yaşam kalitesinde bir bozulmaya yol açarak, akranlarıyla bir arada yaşamasını engeller.

Bu nedenlerden dolayı pediatrik kardiyologlar, çocuğunuzun fiziksel olarak aktif bir yaşam tarzı sürdürmesini tavsiye eder. Bu şekilde çocuğunuzun kalbi ve ciğerleri iyileşir ve daha iyi bir yaşam sürdürebilir. Ancak özellikle tam olarak tedavi edilemeyen bazı hastalıklarda çocuk kardiyoloğunun yönlendirilmesi gereken spor veya sporla ilgili görüşü alınmalıdır.

Kalp ilaçları doğru ve düzenli olarak alınmalıdır

Doğuştan kalp kusurları olan bazı çocuklar ilaçlarla tedavi edilir. Kullanılan ilaçlar genellikle yediğiniz yiyeceklerle etkileşime girmez. En iyi yol, bebeğinize beslenmeden önce ilaç vermektir.

Bununla birlikte, ilacı alırken aşağıdaki öneriler dikkate alınmalıdır:

Formülle birlikte enjekte etmeyi düşünüyorsanız, tüm şişeyi doldurmayacağı için ilaçla karıştırmayın.

İlacı biraz suyla karıştırıp bir damlalık, şırınga veya kaşık kullanarak ağızdan verebilirsiniz.

Çocuğunuz ilacı aldıktan sonra kusarsa, tekrar vermeye çalışmayın. Bir sonraki dozun zamanı geldiğinde, ona her zaman aldığı normal dozu verin.

Çocuğunuz hastaysa, yetersiz besleniyorsa, günde iki veya üç kez kusuyorsa veya normalden daha az idrar yapıyorsa, doktorunuzu aramalısınız.

Bebeklerin doğru yemesi gerekir

Doğuştan kalp kusuru olan çocukların büyümesi genellikle normal olmakla birlikte kiloları daha yavaş artar. Doğuştan kalp kusuru teşhisi konmadan önce bebeğinizi veya mamasını emzirmeye karar vermiş olabilirsiniz. Her iki besleme yöntemi de bebeğinizi kalp problemleri ile beslemek için yeterli olabilir. Bununla birlikte, beslenme yöntemi seçiminizde esnek olmalısınız.

Bebeğiniz anne sütü veya mama ile besleniyor olsa bile, ek kalori gerekebilir. Bu ek kalori gereksinimi birkaç yolla karşılanabilir. Bebeğinizi en iyi şekilde nasıl besleyeceğinizi öğrenmek için doktorunuza veya diyetisyeninize sorular sormaktan çekinmeyin. Böylelikle farklı beslenme yöntemleri ve çocuğunuzun yediği besinlerdeki kalori miktarını nasıl artıracağınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Akdeniz mutfağında yemek yeme alışkanlığına çocukluktan başlamak çok önemlidir. Ağırlıklı olarak yeşil sebzeler ve meyvelerden oluşan, beyaz et ve balık bakımından zengin, zeytinyağı ve makul düzeyde karbonhidrat tercih edilen bir diyet, çocuğunuzun yetişkinlikte sağlıklı bir kalbe sahip olmasına yardımcı olur.

İlk yorumu yapın.

Yorumla

Your email address will not be published.


*