
Ebeveynlerin boşanması çocuklar için kolay değildir. Çocuk bu süreçte birçok duyguyu birlikte yaşar. İlk başta, mevcut durumu inkar etme eğilimi başlar, o zaman güvenli hissetmeyebilir. Ebeveynler arasında gidip gelen çocuk, nereye ait olduğu ve hayatının bir sonraki bölümünde neler beklediği konusunda endişelenmeye başlayabilir.
Aslında, ilk evliliğini yeni tamamlamış bir kadın veya erkek için, kısa sürede ikinci bir evlilik yapmak her zaman doğru karar olmayabilir. Çünkü boşanma da yetişkinlerin alışması zor bir süreçtir. Çivi çiviyi kaldırıyormuş gibi, erken yapılan ikinci evlilik her zaman düşünülen mutluluğu getirmeyebilir.
Erkekler ve kadınlar da iyileşmek, yeni bir ilişki kurmak ve yeni bir evlilik yapmak için zamana ihtiyaç duyarlar.
Hala ebeveynlerinin boşanmasına alışmaya ve ayrı evlerde yaşamaya çalışan çocuk için kolay bir durum değil, ebeveynlerinden birinin yeniden evlendirilmesi.
Boşanma aşamasında belki bu sürece alıştılar veya ailesinin tekrar bir araya gelebileceğini düşünüyorlar .Bu nedenle, yeni bir evlilik haberinin çocuğun dünyasında karışıklık yaratacağı beklenen bir durumdur.
Annesinin veya babasının ikinci kez evleneceğini öğrenen çocuğun kafasında birçok soru dolaşmaya başlar.
“Sanırım annem artık beni sevmeyecek.”
– “Bu yabancı kadına anne dememi istiyorlar. Halbuki bir annem var ”
– “Bu iyi bir adama benziyor. Onu sevip sevmediğimi merak ediyorum, babam kızacak mı? ”
Böyle bir durumda, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır.
İkinci evliliği yapacak olan ebeveyn, yeni karısını çocuğuyla tanıştırırken dikkatli olmalıdır.
Çocuğu yeni eşi “Anne, baba” veya “Sevimli anne, sevimli baba” olarak adlandırmaya zorlamamalıdır.
Çocuğun zaten bir annesi ve babası var. Çocuk yeni eşi “Kardeş / Kız Kardeş” olarak adlandırabilir.
Kendi isteğiyle “Anne / Baba” demek istiyorsa söyleyebilir.
Çocuk zorla düğüne götürülmemelidir. Düğün ortamı eğlenceli bir ortam olduğundan, çocuk annesini veya babasını dans ederken ve yeni karısıyla eğlenirken gördüğü için üzgün olabilir. Çocuğun düğüne katılıp katılmayacağı, yaşa ve gelişime göre verilecek bir karar olmalıdır.
Çocuk, ailesinin yeni karısını kabul etmekte zorlanabilir. Böyle bir durumda, “Ama çok utanç verici, seni çok seviyor” diyerek çocuk psikolojisine konmamalıdır.
Çocuk, yeniden evlenen ebeveyne gitmek istemeyebilir. Böyle bir durumda, her iki taraf da çocuğun refahı göz önüne alındığında kalıcı ve zorlayıcı olmamalıdır.
Yeniden evlenen ebeveyn, çocuğunun yanındaki yeni eşiyle çok samimi olmamasına dikkat etmelidir. Bu tür resimleri gören çocuk, ailesini kaybetme korkusu yaşayabilir.
Ayrıca diğer ebeveyni için endişeleniyor.
Ebeveynler arasında, çocuk bilgi alma aracı olarak kullanılmamalıdır. “Babanızın yeni karısı sizi nasıl seviyor?” Gibi bilgiler Veya “Annenizin yeni karısı annenizi üzüyor mu?” Çocuktan alınmamalıdır.
Yeniden evlenen ebeveynin yeni karısının ilk evliliğinden bir çocuğu varsa, denge çocuklar arasında iyi kurulmuş olmalıdır.
Çocuklara kural koyma, limit koyma, ödül verme yöntemleri gibi birçok konuda dengeli bir şekilde davranılmalıdır.
Çocuklar kardeş değiller, kardeş gibi davranmak zorunda değiller.
Yorumla